martes, 10 de abril de 2012

Alimentació a l'antiga Grècia

L'alimentació a l'Antiga Grècia es fonamentava en el pa de blat (cereals), el vi, oli d'oliva, el porc i els embotits, l'ús d' herbes aromàtiques i la cuina del peix. Menjaven asseguts en bancs de on deriva el nom de banquet.

CEREALS

Els cereals constitueixen la base de l'alimentació grega, principalment el blat del qual se'n feia sèmola, utilitzada per a ser bullida i també per fer farina. La farina amassada amb llevat i al forn servia per fer pa. El mateix pa podia servir de plat però amb més freqüència utilitzaven estris de terrissa o de metall. No coneixien la forquilla però si el ganivet i la cullera.

VERDURES LLEGUMS I PEIX

Els cereals se servien sovint amb un acompanyament anomenat ópson, són les verdures (cols, cebes, llenties, faves) i salsa de peix. A la ciutat les verdures fresques eren cares i es consumien poc, per això sovint es feien servir verdures dessecades.

POSTRES I FRUITA

Normalment es menjaven fruits secs per postres, eren principalment figues, magranes, nous, ametlles i avellanes. Els grecs d’aquesta alimentació en deien “Una alimentació d’atletes per excel·lència” .

DOLÇOS

A diferents llocs de Grècia s’especialitzaven en fabricar diferents tipus de dolços. El dolç que menjaven més els grecs eren les galetes. El Plakon era una mena de galeta de farina de civada amb l'afegit de formatge blanc i mel. Tot i així hi havia altres pastissos que s’acostumaven a fer per les grans festes.

VI

El vi era la beguda principal dels grecs. Van introduir-lo o afavorir el cultiu del raïm a la Península Ibèrica. El vi es prenia a la segona part dels banquets, després de menjar. Era típic beure el vi amb herbes aromàtiques, va ser una costum que va durar fins l’Edat Mitjana.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario