L'alimentació a l'Antiga Grècia es fonamentava en el pa de blat (cereals), el vi, oli d'oliva, el porc i els embotits, l'ús d' herbes aromàtiques i la cuina del peix. Menjaven asseguts en bancs de on deriva el nom de banquet.
CEREALS
Els cereals constitueixen la base de l'alimentació grega, principalment el blat del qual se'n feia sèmola, utilitzada per a ser bullida i també per fer farina. La farina amassada amb llevat i al forn servia per fer pa. El mateix pa podia servir de plat però amb més freqüència utilitzaven estris de terrissa o de metall. No coneixien la forquilla però si el ganivet i la cullera.
VERDURES LLEGUMS I PEIX
Els cereals se servien sovint amb un acompanyament anomenat ópson, són les verdures (cols, cebes, llenties, faves) i salsa de peix. A la ciutat les verdures fresques eren cares i es consumien poc, per això sovint es feien servir verdures dessecades.
No hay comentarios:
Publicar un comentario